Werk aan de vooras

Dit weekend niet veel gedaan aan de Barkas V901/2 (ik noem dat ding altijd de Framo, maar dat terzijde…), maar toch een klein stapje gemaakt en daar kunnen dan meteen een paar plaatjes voor het archief bij.

Ik heb weer een poging ondernomen wat oude onderdelen los te krijgen, wat voor een paar dingen gelukt is. Ik merkte daarbij dat een aantal onderdelen duidelijk vervanging behoeven. Zo merkte ik enige speling op de Federbolzen, maar dat zit in de bout zelf, niet in de arm. Laat ik die Federbolzen nu net op voorraad hebben. Een groter probleem zijn de Schwingarmen. Er zit nadat ik de boel heb schoongemaakt, toch de nodige speling op. Ik ben bang dat ook die aan vervanging toe zijn. Wellicht dat een likje vet in combinatie met nieuwe Federbolzen het probleem voldoende oplost, maar ik vrees het ergste…

De Drehzapfenbuegeln zijn wel spelingsvrij, die kan ik dus wel herbruiken, maar die krijg ik nog niet los van de bladveren.

Leave a comment