Dag 7: Whitefish – Fatty Creek

Wakker op een camping waar we ‘s ochtends mensengeluiden horen in plaats van de stilte van het bos. Vandaag gaat het hoofdzakelijk over asfalt, dus dat gaat lekker snel. Al snel leggen we in Columbia Falls aan voor boodschappen. Bij een bank hopen we onze Canadese dollars in te wisselen, dus we sluiten aan bij een stel trucks. Eenmaal aan de beurt blijken onze coupures niet inwisselbaar, want niet de standaard 50 CAD. Raar maar waar blijkt het inwisselen van Canadese dollars zo dicht bij de grens dus niet eenvoudig. Grrr. We stoppen ze maar weer weg en vervolgen de route.

Door de brede Flathead Valley langs velden met dille, graan en weiden met vee, waaronder lama’s. Naar het zuidwesten toe wordt de vallei geleidelijk rustiger en neemt het bos weer de overhand. We besluiten de wat drukke maar geasfalteerde Highway 83 te volgen in plaats van de route die hobbelende bospaadjes volgt. Het Swan Lake voorbij en nog wat verder evenwijdig aan de Swan River tot de Fatty Creek Road. Hier gaan we van het asfalt af, op zoek naar de campground die hier ergens zou moeten zijn. We vragen het na bij een kamperende familie die ons wegkijkt en snauwt dat we bij de rivier kunnen kamperen. Dat doen we dan maar, op een stuk lager gras waar vissers hun truck parkeren. Via het weggetje van de vissers komen we uit bij de rivier, waar we ons en de fietsen wassen en waar we ons maaltje koken. Het is een prachtige rivier, vol woest kolkend water waarin we voorzichtig moeten wassen zodat het water onze pannen en onderbroeken niet meesleurt.

Ondanks de paar mensen die we hier zien, geeft de plek een ultiem gevoel van eenzaamheid. We zijn daar nog niet helemaal aan gewend, maar vinden het prachtig. Weer terug bij ons tentje gaat de eettas weer de boom in en duiken wij snel de tent in, want het stikt hier werkelijk van de muggen!

Total distance: 105.56 km
Max elevation: 1005 m
Min elevation: 912 m
Total climbing: 546 m
Total descent: -490 m
Download