Dag 3: Mt Sarrail CG – Sparwood

We vertrekken vanaf een stille campground en gaan gelijk het bos in. Daar is het muisstil (thuis maakt bos toch geluid, ruizende blaadjes, vogeltjes enzo?). Zullen we de eerste bezoekers zijn vanmorgen? Al snel gaat het pad omhoog, soms zitten er heel steile delen tussen waar ik (Maya) echt even moet lopen. Het is hier Bear Country, goed rondkijken dus, ook omdat het hier zo mooi wild is. Bovenop treffen we inderdaad verse berensporen op het pad (grote én kleine pootafdrukken!).

Vanaf de Elk Pass zullen we een hele tijd een hoogspanningskabel volgen, op dat teken van de beschaving na is het alleen wij en het bos. Af en toe zien we een overstekend hert. Halverwege worden we ineens overvallen door een hoosbui (hoe snel kun jij je regenkleding aandoen!?), waarna het verder grijs blijft, maar wel droog. En dan gaan we zomaar weer richting beschaving als het asfalt zich aandient en we op een drukkere weg af rijden. We volgen deze weg een tijdje, waarna we afslaan om in een vallei naar een overnachtingsplekje te zoeken. Tevergeefs, want het is hier volledig bezet met tuinen, weides en huisjes. Dan maar door. We komen uiteindelijk uit in Sparwood, waar we de (eens) grootste truck ter wereld op de foto zetten en inkopen doen bij de supermarkt. Die grootste truck is in dit gebied gebruikt in de mijnbouw. En dat er hier mijnbouw wordt bedreven is overduidelijk: volledige bergen worden afgegraven en verplaatst, een surrealistisch gezicht.

We overnachten op de lokale camping, naast de Highway, waar onze buurman een werkloze is die zo goedkoop overnacht. Hij hoopte op werk in de mijnbouw hier, maar wacht vooralsnog tevergeefs. Na het eten duiken we de tent in omdat het weer is gaan regenen. Daarna met de fiets naar het sanitair voor een warme douche.

Total distance: 75.29 km
Max elevation: 1951 m
Min elevation: 1283 m
Total climbing: 819 m
Total descent: -1216 m
Download