Dag 2: Canmore – Mt Sarrail CG

De grote vraag gaat vanaf nu elke nacht worden: wie slaapt er op het lekke matje? We hadden twee therm-a-rest matjes mee, al redelijk op leeftijd maar ze leken het maar steeds te blijven doen. Tot de eerste kampeernacht, waarin bleek dat er eentje lek is. Omdat het wel fijn inslaapt op een laagje lucht houden we hem. Onderweg zien we wel of we een nieuwe kunnen kopen (later zal blijken dat we pas in Denver een nieuwe kunnen kopen).

‘s Ochtends staan we in de ochtendkou te wachten voor de supermarkt om voor een aantal dagen in te slaan. Dan gaan we het dal uit, waar we direct last krijgen van de gortdroge lucht. Nog in Canmore leggen we nog even aan bij een bezoekerscentrum voor kaarten en het vragen naar de begaanbaarheid van de Elk Pass die we morgen zullen nemen. Het blijkt te ver weg voor de rangers, die kennen alleen hun eigen gebiedje goed.

Eenmaal boven is het prachtig, met kale pieken links en rechts. We rijden de vallei op, langs een meer waar we ook even aanleggen bij een picknickplaats in het bos, waar we lunchen met vers brood en Nutella. Verderop in de vallei merkt Gertjan ineens dat-ie een kapotte trapper heeft. Na een onderhoudsbeurt thuis issie vergeten een moertje goed aan te draaien waardoor de trapper nu van de trapas loopt. Het lukt gelukkig wel even, maar de vraag is voor hoelang. En vandaag en morgen komen we niets tegen. Hopen op het beste maar. Uiteindelijk blijken we in Fernie, over twee dagen, een set nieuwe trappers te kunnen kopen en houdt de oude trapper het tot die tijd goed genoeg.

Deze eerste bergetappe eindigen we in een recreatiepark, waar we slingeren over geasfalteerde fietspaadjes en een eland in de modder zien staan voordat we de campground op draaien. We wassen ons onder de pomp, bergen het eetbare spul op in een van de berenkasten en moeten met dichtgeknepen neus naar de wc, zo stinkt het wc-huisje hier. ‘s Nachts een prachtige sterrenhemel. Die gaan we nog veel vaker zien deze reis!

Total distance: 78.96 km
Max elevation: 1902 m
Min elevation: 1308 m
Total climbing: 1293 m
Total descent: -918 m
Download